Om Jannes hembageri 

Hos oss är våra råvaror viktiga därför väljer vi att baka allt från grunden i vårt egna bageri. Vi brinner för vårt surdegsbröd. De flesta av våra limpor är gjorda av surdeg. Vi har valt att jobba med vetesurdeg då vi har en bättre möjlighet att kunna tillsätta till exempel råg och dinkel för kunna göra olika limpor. Vi har en stor variation av limpor för att kunna tillgodose kundens önskningar. Med olika typer av frön och frukt. Sesam, lin, solros, tranbär, fikon och aprikoser för att nämna några.

I kakdisken finns det något för alla. Du hittar allt från en klassiker, den franska våfflan, till göteborgaren som är gjord efter eget recept. Vi har många sorters biskvier och man brukar alltid hitta någon som faller i smaken.

En vällfylld smörgåsdisk lockar ögat med allt från det lite enklare till den riktigt hungriga. Vår servering har ca 50 sittplatser och sommartid kan man även sitta i vår fina park med tillhörande lekplats.

 

Det är oss du möter

Janne 

Eva 

Fredrik 

Linda 

Det var så här det började... 

En ung man hade kommit hem från en längre tid utomlands, vilket var något ovanligt för tiden. Året var 1895. Den unge mannen hade hade en idé som han var besluten att genomföra. Han gick till sin farfar med sin idé som var att han ville starta ett konditori likt de han hade sett på sina resor i Tyskland och Frankrike. Farfadern tyckte idén var bra och hans gård vid Hagatorget i Söderköping förvandlades till "Kondisgården". Farfadern var P G Jonsson och den unge mannen var Robert Wiggander 

Konditoriet har nu funnits under tre århundraden vid Haga torget i Söderköping och heter idag Jannes Hembageri. Ett modernt konditori med en lång historia. 

Tradition och förändring 

Det här konditoriet har anor från 1800-talets slut och är därmed inne på sitt tredje århundrade. Givetsvis finns då många traditioner att vara rädd om och vårda väl. Inte minst gäller detta produkternas kvallité och mångfald. Hos oss bakas det efter sekelgamla recept samtidigt med produkter av nyare snitt. Tradition med nödvändig förändring och förnyelse alltså. Hela tiden med kundens önskemål för ögonen. 

 

 

 

Vi försöker ta ansvar för regnskogarna och miljön

Därför bestämde vi oss för att baka med smör. Palmoljan har vi beslutat att till stor del utesluta. Palmoljan är en stor bov i skövlingen av regnskogarna. Vi använder även grädde från svenska bönder. 

Vi bakar vårat matbröd på surdeg, utan onödiga tillsatser. Helt fritt från socker och mjölk.