Om Jannes Hembageri -

Vi som driver företaget heter Janne, Eva och Fredrik Andersson. Företaget har en lång tradition, där en rad duktiga bagare och konditorer har drivit rörelsen före oss. Robert Wiggander öppnade sitt konditori 1895, och sedan dess har det funnits ett konditori på den tomt där vi finns än idag. Nuvarande byggnad färdigställdes i början av 1960-talet. Janne och Eva tog över bageriet 1982 och har nu drivit Jannes Hembageri i cirka 40 år. Där har vi, tillsammans med vår fantastiska personal, haft äran att ta emot många trevliga stamgäster och ännu fler långväga och förbipasserande gäster. Vi hoppas att du ska trivas och att du hittar många favoriter i vårt breda utbud.

Hos oss är våra råvaror viktiga - därför väljer vi att baka allt från grunden i vårt egna bageri. Vi brinner för vårt surdegsbröd. De flesta av våra limpor är gjorda av surdeg. Vi har valt att jobba med vetesurdeg då vi har en bättre möjlighet att kunna tillsätta till exempel råg och dinkel för kunna göra olika limpor. Vi har en stor variation av limpor för att kunna tillgodose kundens önskningar. Med olika typer av frön och frukt. Sesam, lin, solros, tranbär, fikon och aprikoser för att nämna några.

Stannar du på en kopp kaffe bjuder vi på sittplatser inne i konditoriet och ute på vår soliga uteservering vid Hagatorget. Vi startar tidigt på morgonen med trevliga frukosterbjudanden och resten av dagen erbjuder goda smörgåsar, varma toast, bakad potatis med härliga fyllningar, samt fräscha sallader och hembakade pajer. Förutom vår goda mat serverar vi även kylda drycker, samt öl och vin, då vi har fullständiga rättigheter. Vårt kaffe håller en extra hög kvalitet. Och självklart tar vi inget extra om du önskar påtår.

Det är oss du möter

Janne 

Eva 

Fredrik 

Linda 

 Det var så här det började... 

En ung man hade kommit hem från en längre tid utomlands, vilket var något ovanligt för tiden. Året var 1895. Den unge mannen hade hade en idé som han var besluten att genomföra. Han gick till sin farfar med sin idé som var att han ville starta ett konditori likt de han hade sett på sina resor i Tyskland och Frankrike. Farfadern tyckte idén var bra och hans gård vid Hagatorget i Söderköping förvandlades till "Kondisgården". Farfadern var P G Jonsson och den unge mannen var Robert Wiggander.

Konditoriet har nu funnits under tre århundraden vid Haga torget i Söderköping och heter idag Jannes Hembageri. Ett modernt konditori med en lång historia. 

Tradition och förändring 

Det här konditoriet har anor från 1800-talets slut och är därmed inne på sitt tredje århundrade. Givetsvis finns då många traditioner att vara rädd om och vårda väl. Inte minst gäller detta produkternas kvallité och mångfald. Hos oss bakas det efter sekelgamla recept samtidigt med produkter av nyare snitt. Tradition med nödvändig förändring och förnyelse alltså. Hela tiden med kundens önskemål för ögonen. 

 

 

Vi värnar för regnskogarna och miljön

Därför har vi bestämt oss för att baka med smör. Palmoljan har vi beslutat att till stor del utesluta. Palmoljan är en stor bov i skövlingen av regnskogarna. Vi använder även endast grädde från svenska bönder. 

Vi bakar vårat matbröd på surdeg, utan onödiga tillsatser. Helt fritt från socker och mjölk. 

Hör av dig till oss om du undrar något eller vill ha mer info!